דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


חיזוק רצפת האגן עם פילאטיס 

מאת    [ 15/03/2011 ]

מילים במאמר: 636   [ נצפה 2472 פעמים ]

חיזוק רצפת האגן זה נושא חשוב מאוד שבשיעורי הפילאטיס מאוד מקפידים לדבר על הנושא , לתרגל חיזוק של רצפת האגן ולנסות גם להבין איפה הוא נמצא.

אז מה זה רצפת אגן? איפה הוא נמצא? מה הקשר לפילאטיס? ונברר למה זה חשוב – אילו נזקים נפוצים ברצפת האגן אנו רוצות למנוע ובאילו בעיות אנו רוצות לטפל?

 רצפת האגן שלנו זה בעצם שריר כמו כל שריר אחר בגוף, הנמצא בקרקעית האגן ועל כן שמו. הוא בעצם השריר שמחזיק לנו את כל האיברים הפניימים , את הרחם את שלפוחית השתן ואת המעי הגס, ועל כן גם נקרא "המרימים" כי הוא בעצם מרים לנו את הכל ומחזיק אותם למעלה. 

את שריר של רצפת האגן צריך לחזק,ולתרגל כמו כל שריר אחר בגוף ואילו אפילו יותר, אם השריר הזה יהיה חלש אנחנו נרגיש עם השנים ובעיקר אחרי לידות , נזקים נפוצים כמו : דליפת שתן, ובהמשך גם צניחות רחם.

פשוט האיברים הפניימים צונחים למטה , כי אין מה שיחזיק אותם, והחיזוק והתרגול של רצפת האגן הוא פשוט ואפשר לתרגל אותו בכל מקום בלי שאף אחד ישים לב.

ואת כל זה אפשר למנוע ולטפל בעזרת תרגול וחיזוק של השריר בשיעורי פילאטיס וביום יום.

אז מה הקשר לפילאטיס? פילאטיס זה הספורט היחיד כמעט שמתרגלים בו את חיזוק ואסיפה של רצפת האגן, בכל שיעור אנחנו מתרגילים אסיפה של הבטן פנימה ולמעלה, סגירת סוגריים, וכל תרגיל אנחנו רוצים לשמור את הבטן פנימה ולמעלה. אחרי כמה שיעורי פילאטיס כבר תרגישו את ההבדל.

ככל שיותר מתורגלים ויודעים לעבוד נכון עם שרירי רצפת האגן ושרירי הבטן העמוקים התרגול בפילאטיס משתפר והתוצאות פשוט מגיעות.

ועוד סיבה טובה לחזק את רצפת האגן: רצפת האגן ושרירי הבטן העמוקים הם השרירים המייצבים של הגוף, ברגע שהשרירים האלו חזקים ויצבים, כל הגוף עומד יציב וחזק, הם המרכז של הגוף שממנו יוצאות כל התנועות. ושהמרכז חזק כל הגוף עובד נכון ובריא יותר.

איך מתרגלים? ניתן לתרגל בישיבה ובשכיבה

ישיבה- יושבים בקצה הכיסא , הרגליים פתוחות ברוחב הכיסא, מניחים את הידיים מתחת לעצמות הישיבה. ומקרבים את הברכיים זו לזו, ונרגיש איך עצמות הישיבה נפתחות לצדדים, האגן מתרחב, ובפתיחה של הברכיים נרגיש איך האגן נסגר וקטן. מקרבים שוב את הברכיים ומניחים את יד ימין על הבטן, יד שמאל על הצלעות. לוקחים אוויר דרך האף ופותחים את הצלעות , לא מנפיחים את הבטן אלא רוצים לנשום אל הסרעפת והצלעות, בהוצאת אוויר לנסות לקרב את הצלעות זו לזה , שואבים את הבטן פנימה ולמעלה כמה שאפשר וסוגרים את הסוגריים, כאילו אנחנו שומרים שלא יצא שתן החוצה, שומרים על הכל אסוף ומוחזק 6 שניות ומשחררים ל-6 שנים וחוזר חלילה

שכיבה- שוכבים על הגב, ידיים לצידי הגוף או על הבטן, מנסים כמה שיותר לקרב ברכיים זו לזו , לקרב כפות רגליים אחת לשניה ועקבים לישבן. לוקחים אוויר ובהוצאת אוויר שואבים את הבטן והפופיק פנימה למעלה, הטבור ממש רוצה לגעת בעמוד השדרה, והתחושה היא של מתיחה מאזור המפשעות ומעלה, סגרנו סוגריים ,צריכים להרגיש ניתוק קל של האגן מהמזרן. לשמור את הכל אסוף ל-6 שניות ולשחרר, וכך לחזור, ואם תביטו על הבטן התחתונה שלכם בזמן האיסוף תראו שהיא ממש ריקה , העלנו את הכל למעלה.

המלצה: לתרגיל את חיזוק רצפת האגן יום כן יום לא, בשיעורי פילאטיס או בבית, להחזיק 6 שניות ולשחרר ל-6 שניות . והשיפור הוא מדהים ומהיר. 

אז תשמרו על רצפת האגן שלכם ותעשו פילאטיס!

רחלי אמרוסי, מדריכת פילאטיס מוסמכת ובעלת סטודיו לפילאטיס בכפר יונה.
לפרטים נוספים ומידע נוסף שלח הודעה במייל: rachli01@walla.com




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב